Friško friško iz SF-a ;-)

topic posted Mon, May 12, 2008 - 2:36 PM by  Kristina
Jel' nisam brza :-P?

12. svibnja

Raqui and the Cavemen, Jill Parker intensive…

Ponovno sam u San Franciscu…lončić je bio super ali i ovdje se toliko toga događa da sam se morala vratiti. Glavni razlog je intensiv radionica Jill Parker koja je počela u subotu i danas završava.

Što sam dakle radila: prvu večer po dolasku smo imali 3 tečaja (o njima sam već pisala), a drugu večer je bio nastup Unmate i Verbatima zajedno s Raqui and the Cavemen (vrlo poznata perkusionistička skupina), a uz to smo imali bubnjarsku radionicu s Raqui. Što da kažem. Obožavam Raqui od kad sma ju prvi put vidjela. Konačno jedna žena na bubnjevima koja stvarno rastura!!! Radionica je stvarno bila zakon. Nije mi baš jasno, ali bilo nas je samo 4. Počeli smo s različitim varijantama, tehnikom, drilingom, a potom nas je bacila u ritmove. Zaboravite 4/4, odmah smo prešli na dabke i 9/8. Nakon toga je bio zajednički nastup, ona i još dva tipa. Sva sam se naježila. Svirali su stvari sa svog novog albuma Mischief, an kojem jedan od članova svira DUMset (set bubnjeva koji je izumio Liron). U potpunosti promijeni zvuk skupine. Ludo!

Na pozornici su im se na početku pridružile Verbatim (podmladak skupine Unmata) sa svojim ATSom (nije FCBD format, već Improvizational Tribal style by Unmata:-)). I one rasturaju. Na poslijetku se pridružio i Lorenzo. Tipa sam doduše već vidjela na youtube-u, ali nije me oduševio. No, u živo moram priznati da je najbolji u skupini. Totalno vlada pozornicom!

Unmata je plesala odmah iza njih. No comment. Ludilo. Predobro.

U petak navečer smo imale 3 «privatna» sata s Amy (jedna kanađanka i jedna iz SF-a). Prava doza. Svaki put kad Amy podučava, shvatim da je definitivno jedna od najkreativnijih i najinovativnijih plesačica, ako ne i naj. Navečer samo otišli pogledati Unmatin nastup u Marakkeshu. Navodno su prije imale više redovitih nastupa po restoranima, no potom su počele gubiti gaže kad su prešle na malo «drukčiji» stil- sad je Marakkesh jedini restoran u kojem imaju redovite nastupe. No Amy kaže da tamo plešu blaže verzije i ne idu baš u krajnjosti. No, imaju iste kostime i rade Unmata stuff. Tako da, ako mene pitate, prilično su lude za taj restoran. Meni je doduše bilo odlično, a hranau jedva da sam registrirala, ali ne znam što misle oni koji su očekivali suknjice i arapsku glazbu.

Nakon večere smo drito išli feštati s cijelom Unmatom i kompanijom. Opet su čudno pogledali moju osobnu iskaznicu, ali dobila sam prolaz :-D. Nedostajale su mi cijelovečernje fešte...

Sljedeće jutro sam odmah skupila krpice i otišla za SF. Potom sam išla na Jamilin tečaj, a onda na radionicu Jill Parker. Njezin trodnevni intensiv je super! Stvarno nisam ništa očekivala jer sam prije bila razočarana, ali ispao je Pravi intensiv. Dobili smo knjižicu, imamo predavanja i stvarno onako zapraf plešemo (5-6 sati na dan).

Sutra krećem u Sebastapol, gdje me kao poslastica za kraj očekuje TRIBAL FEST!!!!

More radionica, more performansa, my dream come true. Skoro ne mogu vjerovati da ću ga konačno vidjeti i doživjeti u ŽIVO!

(nakon toka još samo 4 dana i moram doma??? AAAAAAAAA ....ma neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee)

(ej, nemam vremena ni fotke downloadati, sorr
posted by:
Kristina
Croatia

Recent topics in "Dancealot"